De zomervakantie loopt weer op z’n eind. Gaat uw dochter/zoon examen doen?

Studenten examenzaal denken

De zomervakantie loopt weer op z’n eind. Uw zoon/dochter gaat beginnen aan het examenjaar en moet gaan nadenken over de studiekeuze.

In september krijgt u op school te horen dat u beter niet kunt wachten met het maken van de studiekeuze. Dat is eigenlijk al vrij laat. Er zijn namelijk studies waarvoor je vóór 15 december al moet hebben ingeschreven! Toch zonde als je plan B moet zoeken of een jaar moet wachten.
Tegelijkertijd beginnen ook de eerste schoolonderzoeken, wat tezamen met de zoektocht naar een passende studie wel bijna een onmogelijke opgave lijkt!
STUDIEKEUZE IS MAATWERK, GEEN HAASTWERK!

Heeft uw kind al een studie gekozen? Is er nog twijfel?
Om de juiste studiekeuze te kunnen maken heb je antwoorden nodig op de vragen Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? En wat heb ik nodig om dat beroep straks te kunnen doen? Alle scholen en banen vragen om competenties dus als je die niet van jezelf kent, wordt het een moeilijke opgave om te kijken of de studie wel past. Onder de 25 jaar heeft onderzoek uitgewezen, kun je eigenlijk zelf geen verantwoorde keuze maken. De hersenen in de puberteit bevatten daarvoor gewoonweg nog niet alle verbindingen.

Neem hun toekomst serieus en maak een goede keuze. Eentje die je baseert op meer dan ‘lijkt me leuk en interessant’ en een onderbuikgevoel.

StudiekeuzeTraining kan individueel helpen. Samen gaan we onderzoeken wat haar/zijn (kern)competenties, beroepsinteresses, capaciteiten en werkwaarden zijn. Met mijn unieke eigen methode is er dan maar één uitkomst mogelijk: die ÉNE studie die bij uw kind past en waar zij/hij succesvol in zal zijn.

Investering in tijd en geld: zo’n 4-5 afspraken van zo’n 2 uur voor € 725 all-in. Zo lang uw dochter/zoon nodig heeft.

 

Laat een bericht achter