Hoe krijg je grip op studie en loopbaan?

Vele jaren heb ik als HR adviseur mensen en organisaties begeleid bij hun ontwikkelingsplannen.
Hoe fijn is het als je een baan hebt waar je veel voldoening van hebt en waar je elke dag met veel plezier naartoe gaat. Die voldoening krijg je als je kunt doen waar je goed in bent want, dan vind je het vaak ook erg leuk. Dat gun ik iedereen en daar help ik graag bij. Dat begint uiteraard met een passende studiekeuze! Maar hoe krijg je grip op je studie en op je loopbaan?

Keuzestress

Mijn persoonlijke ervaring is dat een studiekeuze maken erg lastig is voor zowel de studenten als voor de ouders om hierbij te adviseren. Al vele jaren zie ik in gezinnen hoe dit leidt tot stress. Pubers die keuzes liever uitstellen, ouders die vragen stellen op een volwassen manier en kids die geen idee hebben wat ze op die vragen moeten antwoorden. Die vragen kúnnen zij ook niet beantwoorden want hun hersenen zijn daartoe nog niet in staat. Planningsbeperkingen, sensatiedrang, slaap- waakritme en creativiteit zitten de studenten in de weg waardoor het maken van een verantwoorde keuze eigenlijk niet kan. Scholen die ouders en studenten op het hart drukken toch vooral vroeg te beginnen met oriënteren want het is zo 1 mei! Met vrienden open dagen bezoeken. Doelloos rondlopen op open dagen en een richting kiezen die je vooral leuk en interessant lijkt. Zonder een goed fundament bouwen we toch ook geen huis?

Voorkom verkeerde keuzes

Verkeerde keuzes die bijvoorbeeld hebben geleid tot faalangst/onzekerheid. Of vroeg gestopt met studeren en maar zijn gaan werken. Dit zijn zo maar gevolgen die ik zie in mijn dagelijkse praktijk. Zonde van je capaciteiten, je mist een leuke studententijd en het hoeft helemaal niet.
Mijn drijfveer is om elke student te helpen bij zijn kwaliteiten en talenten met aansluitend die ÉNE studiekeuze en dat ze zelf weten hoe hun keuze tot stand is gekomen. Zodanig dat ze goed voorbereid naar een motivatie- intakegesprek gaan en dat succesvol afronden waardoor ze op hun voorkeurstudie zijn aangenomen. Dat is waar ik elke dag graag al mijn energie aan geef!
StudiekeuzeTraining helpt JOU om volledig grip te hebben op jouw studie en de daarop volgende loopbaan.

Kan ik jou helpen? Stel vrijblijvend je vraag aan mij.

Laat een bericht achter